Fruitstrik

Op zoek naar een fruitige snack voor in uw bakkerij? Maak deze fruitstrik in een handomdraai met Van der Pol croissantdeeg.

VDP Fruitstrik 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP croissantdeeg
  • vers seizoensfruit
  • vulling naar keuze (amandelspijs, room, o.i.d.)

Bakadvies

  • 18 minuten op 220°C

Bereiding

Vouw het plakje bladerdeeg diagonaal dubbel en snijd langs de zijde in. Blijf hierbij 5 mm van de kant af en 1 cm uit de punt. Vouw hierna het dubbel gevouwen plakje terug en vouw de ingesneden stukken richting overzijde. Op deze manier ontstaat er een strikje. Druk het deeg flink aan op het punt waar het kruist zodat het niet loslaat tijdens het bakken. Bestrijk de producten met ei, laat het vervolgens 60 minuten rijzen en licht stomen.

Laat het strikje na het bakken goed afkoelen. Hierna kunt u het strikje vullen met uw gewenste vulling, decoreren met wat vers seizoensfruit en eventueel wat poedersuiker.

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Paul Huys

International Sales Manager