Appelrondy

Deze appelrondy's gevuld met spijs zijn een heerlijke toevoeging aan uw gebaksassortiment. Gemakkelijk en snel gemaakt met croissantdeeg van Van der Pol!

VDP Appelrondy 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP croissantdeeg
  • Lola/Jonagold appels
  • 1000g amandelspijs
  • 150ml citroensap
  • 5g kaneel
  • 1 vanillestokje
  • decoratie naar wens

Bakadvies

  • 15 minuten op 195°C

Tip

  • Vervang de appel door mango en de citroenspijs voor passiespijs

Bereiding

Rol het croissantdeeg uit op 3 mm dikte en snijd stroken van 30 bij 2,25 cm. Koel terug naar het vriespunt. Spuit op elke strook een streepje spijs. Gaar de appelstukjes even in de magnetron en leg ze op de stroken. Rol de stroken op en leg ze in een ring van 8 cm. Laat loskomen in een rijskast op 28°C, vochtigheid maximaal 70%. Geleer de broodjes na het bakken af met een neutrale gelei.

Citroenspijs
Los de vanille op in een klein beetje spijs. Maak daarna familie met de kaneel en het citroensap. Meng met de resterende spijs.

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager