Appel-triangel

Deze appel-triangels hebben een leuke twist door de toevoeging van abrikozenblokjes. Gemaakt met roomboter bladerdeeg van Van der Pol!

VDP Appeltriangel 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • rietsuiker
  • poedersuiker
  • evt. marsepein
  • 30kg appels
  • 5kg abrikozenblokjes
  • 3kg gewelde rozijnen
  • 1,5L citroensap
  • 10 vanillestokjes
  • 750g quelli (bindmiddel)

Bakadvies

  • Bak de appel-triangels ongeveer 20 minuten op 175/185°C

Tip

  • Decoreer na het bakken met poedersuiker en eventueel marsepein

Bereiding

Begin met het maken van de appelcompote. Stoof de appels halfgaar (door half gestoofde appels te gebruiken ben je het meeste vocht kwijt, waardoor je hier geen last van hebt tijdens het bakken), samen met de vanille en bind vervolgens af met de quelli en voeg de abrikozenblokjes en gewelde rozijnen toe.
Meng alles goed door elkaar en stort het mengsel op een plaat. Verspreid het mengsel op de gewenste dikte en laat dit opstijven in de koeling

Steek vervolgens driehoekjes van de appelcompote. Door driehoekjes te maken zorg je ervoor dat er overal in de appel-triangel, evenveel appel zit. Zelfs in alle hoekjes! Vries de driehoekjes in. Door de appelcompote in te vriezen, behouden de flappen hun vorm.

Rol het bladerdeeg uit op 1,75 mm. Geef met een deegsnijder op 14 centimeter aan waar de appelcompote moet komen te liggen. Nadat je de appelcompote driehoekjes hebt geplaatst, rol je nogmaals een plak bladerdeeg uit op 1,75 mm en leg je dit over de appelcompote heen. Veer het bladerdeeg goed terug tussen de appelcompote driehoekjes. Steek vervolgens de driehoekjes uit met een driehoek steker. Prik de zijkanten in met een prikker en maak licht vochtig met water. Druk vervolgens de appel-triangels in de rietsuiker. Door rietsuiker te gebruiken, krijgt de flap een mooie en egale kleuring.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Paul Huys

International Sales Manager