Zoete kerstkoekjes

Een zoete traktatie tijdens de feestdagen maakt u in een handomdraai met Van der Pol bladerdeeg. Bekijk hier het recept voor de zoete kerstkoekjes

VDP Kerstkoekjes 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg extra tolerant
  • chocolade
  • decoratiesuiker
  • ei

Bakadvies

  • 25 minuten op 210°C

Tip

  • Maak een leuke kerstboom door 3 maten koekjes van groot naar klein te stapelen met een heerlijke bavarois ertussen

Bereiding

Rol het bladerdeegdeeg uit op 1,5 à 1,75 mm. Prik het deeg en laat het vervolgens even staan om krimp naar één richting te voorkomen. Steek vervolgens naar wens de vormpjes uit. Bestrijk de vormpjes met ei en bestrooi met de suiker. Na het bakken laten afkoelen en decoreren.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Paul Huys

International Sales Manager