Herfststrik

Maak uw eigen onderscheidende herfststrik gemaakt van croissantdeeg door te variƫren in vulling of topping. Bekijk hier het recept.

VDP Herfststrik 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP croissantdeeg
  • ei
  • vulling naar keuze (bavaroise, room, o.i.d.)
  • topping naar keuze (chocolade, nootjes, o.i.d.)

Bakadvies

  • 18 minuten op 220°C

Tip

  • Vul het strikje met een lekkere vulling, zoals bijvoorbeeld mokka bavaroise. En decoreer het daarna met een bijpassende decoratie.

Bereiding

Plakje bladerdeeg diagonaal dubbel vouwen en langs de zijde insnijden, 5 mm van de kant af en 1 cm uit de punt blijven. Hierna het dubbel gevouwen plakje terug vouwen en de ingesneden stukken vouwen richting overzijde. Op die manier ontstaat er een strikje, waar het deeg kruist flink aandrukken zodat het niet loslaat tijdens het bakken. Alle producten bestrijken met ei, vervolgens 60 min laten rijzen, lichtjes stomen en bakken.

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Paul Huys

International Sales Manager