Croissant au chocorange

Een klassieker met een twist. Een bijzonder smakelijke combinatie van croissantdeeg met sinaasappel en chocolade. Bekijk het recept hier.

VDP Croissant Au Chocorange 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP croissantdeeg (3kg)
  • 500g gekleurd deeg (400g croissantdeeg en 40g kleurstof oranje)
  • 66g chocoladestaafjes
  • 55g gekonfijte sinaasappelschillen

Bakadvies

  • Bak ze vervolgens ongeveer 17 minuten op 170°C (heteluchtoven) of in een reguliere oven op 220°C met stoom

Tip

  • Wil je de croissants extra mooi laten glimmen? Bestrijk ze met suikerwater

Bereiding

(Voor 50 stuks)
Maak het gekleurde deeg door 400 gram croissantdeeg te mengen met de kleurstof. Meng dit goed door elkaar totdat je een mooi oranje deeg krijgt. Rol het gekleurde deeg uit op 3 mm en rol het gewone croissantdeeg uit op 20 mm. Leg vervolgens de gekleurde plak deeg boven op het gewone deeg Rol tot slot het deeg naar de uiteindelijke dikte van 3 mm.

Wanneer je het uitgerolde deeg even op een plateau of bakplaat in de vriezer legt en vervolgens een scherp mes gebruikt, blijft de bladerende werking van het croissantdeeg optimaal. Dit zorgt voor volumineuze producten. Snijd vervolgens croissants van de plak met een basis van 8 cm. Pak een plakje en snijd hem een stukje in. Leg aan het begin een chocoladestaafje en een gekonfijte sinaasappelschil neer en rol vervolgens de croissant mooi op. Bestrijk de croissantjes met losgeklopt eigeel.

Laat de croissants rijzen, in een rijskast op een temperatuur van 28°C met een vochtigheid van maximaal 70%, totdat het deeg mooi los is gekomen. Bestrijk de croissants nogmaals met eigeel.

Suikerwater
Suikerwater wordt al jaren gebruikt om producten een mooie glans te geven. Dit kan je heel makkelijk zelf maken. Breng 450 ml water en 450 g suiker aan de kook in een pannetje. Laat dit ongeveer 10 minuten rustig inkoken. Haal het mengsel van het vuur en voeg 100 g invertsuiker toe. Roer dit goed door en het suikerwater is klaar om te gebruiken.

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager