Croissant

Een klassieker, een icoon van de bovenste plank: de croissant. Met Van der Pol croissantdeeg bent u klaar binnen een handomdraai.

VDP Croissant 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP croissantdeeg
  • eierdooier
  • 10% volle melk

Bakadvies

  • 17 minuten op 195°C

Tip

  • Strooi na het spuiten van het eimengsel, met behulp van een zeef, extra fijne kristalsuiker over de croissant heen voor extra glans/crispy.

Bereiding

Rol het croissantdeeg uit op 3 mm dikte. Koel goed terug naar 3 – 4°C. Snijd het deeg 12 bij 28 cm. Koel terug naar het vriespunt. Maak het deeg licht vochtig. Rol de croissant aan het begin goed strak op, dit zorgt voor een mooie inslag. Laat de croissants rijzen, in een rijskast op een temperatuur van 28°C met een vochtigheid van maximaal 70%, totdat het deeg mooi los is gekomen. Spray voor extra glans de croissants voor het bakken met eierdooier en 10% volle melk.

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Paul Huys

International Sales Manager