Crackers

Hartige crackers maakt u in een handomdraai met het bladerdeeg van Van der Pol.

VDP Crackers 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • zaden
  • geraspte kaas
  • kruiden
  • ei

Bakadvies

  • 30 à 35 minuten op 210°C

Tip

  • Een heerlijk zoutje als basis voor heerlijke hapjes thuis. Bijvoorbeeld met een gezonde kikkererwtensalade

Bereiding

Het deeg uitrollen tot een dikte van 2,5 mm. Het deeg niet extra zouten of extra toeren in verband met de rustige werking. Leg het deeg op de bakplaat, prikken en een half uur laten rusten in de koelcel. Snijd vervolgens vierkanten van 5 x 5 cm en bestrijk ze met ei. Voorzien van (evt. gezouten) zadenmix. Zoutjes voldoende laten rusten, daarna bakken.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Paul Huys

International Sales Manager