Chocotwist

Een chocoladebroodje met nóg meer chocolade?! Bekijk hier het recept met Van der Pol croissantdeeg.

VDP Chocotwist 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP croissantdeeg
  • 40g cacaopoeder
  • water
  • 66g chocoladestaafjes
  • ei

Bakadvies

  • Bak de broodjes vervolgens ongeveer 17 minuten op 195°C (heteluchtoven) of in een reguliere oven op 230°C met stoom

Tip

  • Suikerwater wordt al jaren gebruikt om producten een mooie glans te geven. Dit kan je heel makkelijk zelf maken. Breng 450 ml water en 450 g suiker aan de kook in een pannetje. Laat dit ongeveer 10 minuten rustig inkoken. Haal het mengsel van het vuur en voeg 100 g invertsuiker toe. Roer dit goed door en het suikerwater is klaar om te gebruiken.

Bereiding

Maak het chocoladedeeg door 400 gram croissantdeeg te mengen met de cacaopoeder en een beetje water. Dit water is nodig omdat door de cacao, het deeg water opneemt. Door een beetje water toe te voegen blijft de consistentie gelijk aan het reguliere deeg. Meng het goed door elkaar. Totdat je een mooi bruin deeg krijgt. Rol het chocoladedeeg uit op 3 mm. Rol het gewone croissantdeeg uit op 20 mm en leg vervolgens de plak chocoladedeeg boven op het gewone deeg. Rol tot slot het deeg naar de uiteindelijke dikte van 3 mm. 

Bak volgens bakadvies. Bestrijk na het bakken de broodjes met suikerwater

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Paul Huys

International Sales Manager