Choc-O-Lat

Verras uw klanten met een luxe chocoladebroodje gemaakt met croissantdeeg van Van der Pol.

VDP Choc O Lat 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP croissantdeeg
  • bakvaste chocoladestaafjes
  • gesmolten chocolade
  • decoratie naar wens (bijv. hazelnoten en goudpoeder)

Bakadvies

  • 17 minuten op 195°C

Tip

  • Strooi voor het oprollen fijngehakte sinaasappelschil over het deeg

Bereiding

Rol het croissantdeeg uit op 3 mm dikte. Snijd het deeg 8 bij 19 cm. Koel terug naar het vriespunt. Leg het eerste bakvaste chocoladestaafje bij de eerste inslag en het tweede staafje bij de tweede inslag. Rol de rest van het deeg mooi op tot een rondje. Hou de naad onderop in het midden en druk zachtjes aan. Laat de chocoladebroodjes loskomen in de rijskast op 28°C, vochtigheid maximaal 70%. Spray voor extra glans het broodje af met eierdooier en 10% volle melk. Na het bakken en afkoelen de bovenkant door de chocolade halen en decoreren als gewenst.

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Paul Huys

International Sales Manager