Zoute prikkers

Deze zoute prikkers zijn perfect voor bij de borrel op zondagmiddag. Bekijk hier het recept met bladerdeeg van Van der Pol.

VDP Zoute Prikkers 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • zout
  • decoratie (oude kaas, zaden, noten, kruiden, o.i.d.)

Bakadvies

  • 25 minuten op 210°C

Tip

  • Decoreer met oude kaas, zaden (sesam, maanzaad, zadenmixen), noten en/of Italiaanse kruiden
  • Door de producten direct te verpakken blijven ze langer vers en knapperig

Bereiding

Bij het gebruiken van ongezouten bladerdeeg de deegplak (5 kg) openvouwen en voorzien van 50 à 75 gr zout (verdelen), vouw het hierna weer dicht en geef het één tour in drieën. Leg het deeg voor minimaal 2 uur in de koelcel zodat het even kan rusten (zout kan voor meer spanning en krimp zorgen, vandaar de ruime rust). Rol het deeg uit tot 1,75 mm en sla het deeg op om onnodige krimp te voorkomen. Steek de diverse, gewenste vormen uit en voorzie deze van een satéprikkertje door deze dwars op het modelletje te leggen en stevig aan te drukken (tip, knip de punt eraf zodat het niet snel door de verpakking heen prikt). Laat de producten vervolgens minimaal een uur rusten, producten zonder zaden of kaas nog even bestrijken met ei voor een mooie goudgele kleur tijdens het bakken. Producten nadrogen in een flauwe oven.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager