Zoete koekjes

Simpel maar lekker: zoete koekjes van roomboter bladerdeeg / korstdeeg. Af te maken met toppings naar wens.

VDP Zoete Koekjes 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • ei
  • kaneelsuiker
  • kristalsuiker
  • hazelnootstukjes
  • victoriabeslag

Bakadvies

  • 30 min bakken bij 210°C

Bereiding

Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm. Leg het deeg op bakplaten met siliconenpapier wat iets vochtig is gemaakt, hierdoor blijft het deeg aan het papier zitten tijdens het snijden. Leg de bakplaten nu eerst een half uur in de koelcel voordat u gaat snijden. Vierkanten 5 x 5 cm snijden, lange stengels 2 cm breed en 12 cm lang (dit kunt u naar behoefte variëren). Na het snijden strijken met ei, voorzien van kaneelsuiker, kristalsuiker met hazelnootstukjes, of eventueel wat fijn gehakt victoriabeslag. Na decoreren tijdig bakken. Zorg dat de plakken een uur rust hebben gehad voor het uiteindelijke decoreren. Eventueel na het bakken nadrogen in een flauwe oven of in de droogkast.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager