Verrassende flap

Door te werken met hoog kwaliteit bladerdeeg slaat u als bakker meerdere stappen over in het proces. Waardoor u de focus kunt leggen op het bedenken van een verrassende vulling voor deze snack!

VDP Verrassende Flap 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • tomatenvulling
  • geraspte kaas
  • kruiden
  • halfgekookte eieren

Bakadvies

  • 16 à 18 minuten op 200°C

Tip

  • Varieer de vulling om de flap verrassend te houden

Bereiding

Bladerdeeg uitrollen tot 2,5 mm. Snijden in vierkanten van 14 cm. Maak de plakjes licht vochtig aan de randen. Vulling plaatsen, halfgekookt ei en geraspte kaas. Dichtvouwen, aandrukken en strijken met water. Bestrooi met belegen kaas en eventueel groene gedroogde kruiden.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Paul Huys

International Sales Manager