Twisting tornado

Een heerlijke snack met chocolade, room en croissantdeeg. Bekijk hier het recept van de twisting tornado.

VDP Twisting Tornado 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP croissantdeeg
  • 40g cacaopoeder
  • water
  • 530ml melk
  • 280g suiker
  • 530g room
  • 200g eigeel
  • 83g puddingpoeder
  • 300g pure chocoladedruppels

Bakadvies

  • Bak de tornado's ongeveer 17 minuten op 170°C (heteluchtoven) of op 220°C in een reguliere oven (van te voren even stomen)

Tip

  • Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling van de Tornado. Maak bijvoorbeeld een aardbeiencrème om de tornado een heerlijke frisse twist te geven. Maak een aardbeiencrème door bij het bovenstaande recept de melk te vervangen door 160 gram aardbeienpurée

Bereiding

Maak het chocoladedeeg door 400 gram croissantdeeg te mengen met de cacaopoeder en een beetje water. Dit water is nodig omdat door de cacao, het deeg water opneemt. Door een beetje water toe te voegen blijft de consistentie gelijk aan het reguliere deeg. Meng het goed door elkaar, totdat je een mooi bruin deeg krijgt. Rol het chocoladedeeg uit op 3 mm. Rol het gewone croissantdeeg uit op 20 mm en leg vervolgens de plak chocoladedeeg boven op het gewone deeg. Rol tot slot het deeg naar de uiteindelijke dikte van 3 mm.

Zorg ervoor dat de plak nette randen heeft, zodat de tornado’s mooi strak bakken. Snijd plakjes van 7 cm bij 30 cm. Snijd deze vervolgens diagonaal door (zie stap 1). Leg een pijpje op het breedste gedeelte van het deeg en rol vervolgens een torentje. Plaats het deeg in een ingevet bakvormpje.

Laat de tornado’s rijzen, in een rijskast op een temperatuur van 28°C met een vochtigheid van maximaal 70%, totdat het deeg mooi los is gekomen. Bestrijk de tornado’s met eigeel. Bak ze vervolgens volgens het bakadvies.

Om de vulling te maken klop je het eigeel los samen met de helft van de suiker. Voeg hier de helft van de melk aan toe samen met de puddingpoeder. Roer dit goed door. Breng in een steelpan rest van de melk en de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer het voorzichtig door het mengsel heen. Giet alles terug in de pan en zet deze terug op het vuur. Laat het mengsel zachtjes doorkoken tot het mengsel de gewenste dikte heeft. Voeg tot slot de chocoladedruppels toe. Verwijder na het bakken de pijpjes uit de tornado’s en laat deze afkoelen. Laat ze afkoelen en vul ze vervolgens met de vulling.

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager