Sinterstaffen

Sinterklaas is weer in het land! Verras uw klanten met een bijpassende snack gemaakt van roomboter bladerdeeg. Bekijk het recept hier.

VDP Sinterstaffen 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • ter decoratie: geraspte oude kaas, peper en zout, kruidenmix, o.i.d.

Bakadvies

  • Bakken iets milder dan croissants en wat minder stoom toevoegen. 18 minuten op 210°C

Tip

  • Voor een zoete variant: gebruik verschillende soorten suikers, zoals kandij, grove, P3, P4 en eventueel met wat kaneel voor extra smaak. De zoete varianten na het bakken voorzien van fleurige kleurtjes die men kan aanbrengen met Chocuise souplesse.

Bereiding

Rol het deeg uit op 6 mm dikte en 30 cm breed. Leg het deeg op een bakplaat en laat het even opstijven in de vriezer zodat men het strak kan snijden. Haal het deeg na 30 minuten uit de vriezer en snijd het vervolgens met een scherp mesje of snijraam. Gewicht per stuk +/- 55 g. Laat het deeg even op temperatuur komen twist ze twee keer, rol vervolgens één kant losjes op en vorm een staf. Laat het product 45 min rijzen. Voor het bakken voorzien van decoratie voor extra smaak

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Paul Huys

International Sales Manager