Saucijzenbroodjes / worstenbroodjes

Een klassieker, het saucijzenbroodje, ook wel worstenbroodje in België genoemd.
Maak hem met bladerdeeg van Van der Pol en gebruik gehakt van uw lokale slager. Bekijk het recept hier.

VDP Saucijzenbroodjes 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • 79% rundergehakt
  • 89% heel ei
  • 4% gemalen brood
  • 2% maggi
  • 2% sambal
  • 2% zout
  • 1% peterselie
  • 1% bieslook
  • 0,5% peper
  • 0,5% nootmuskaat

Bakadvies

  • 30 à 35 minuten op 220°C

Bereiding

Bereid de vulling van het broodje door alle ingrediënten, behalve bladerdeeg, te mengen.

Rol het deeg uit tot 1,75 à 2 mm en snijd banen van 15 cm breed. Spuit de gehaktvulling op deze banen. Vouw het deeg vervolgens dicht en bestrijk het met ei. Bij de tweede keer strijken met ei de banen met een stompe krabber om de 15 à 16 cm door drukken. Let op: de producten moeten voldoende rust hebben gehad voordat u ze de tweede keer strijkt en bakt (60 min rust).

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager