Kaasvlinder

Maak deze heerlijke kaasvlinder met korstdeeg van Van der Pol. Bekijk het recept hier.

VDP Kaasvlinder 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • zout
  • 48% boter
  • 48% geraspte oude kaas
  • 4% kruidenmix (bijvoorbeeld tomatensmaak met Italiaanse kruiden)

Bakadvies

  • 18 minuten op 200°C

Bereiding

Bij ongezouten bladerdeeg de deegplak openvouwen en voorzien van 2% zout, het zout netjes verdelen. Het deeg dichtvouwen, uitrollen en 1 x 3 vouwen. Dan minimaal één uur laten rusten in de koelcel.


Ondertussen boter glad draaien, de kaas en kruidenmix toevoegen en samenmengen. Deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm en 45 cm breed (naar gelang gewenste grootte kunt u hier in variëren).


Vulling opbrengen en netjes verdelen en uitstrijken. Voor vlinders de zijkanten 2 x naar binnen vouwen, ruimte tussen de 2 banen houden en deze dan op elkaar vouwen. Banen in vriezer leggen zodat ze opstijven. Op die manier kunt u strakke koekjes snijden (4 à 5 mm). Daarna 18 tot 22 min bakken op bakpapier, oven op 200°C. Eventueel nadrogen in een flauwe oven van 100°C of droogkast.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager