Appelmeisje

Een ouderwets lekker appelgebakje. Appelmeisjes maak je gemakkelijk en snel met het bladerdeeg van Van der Pol.

VDP Appelmeisje 1000X1000

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • amandelspijs
  • appels
  • suiker

Bakadvies

  • Bak de appelmeisjes ongeveer 25 minuten op 180°C (hete lucht oven) of op 210°C (elektrische oven). Wanneer de suiker begint te karamelliseren zijn de appelmeisjes klaar om uit te oven gehaald te worden.

Bereiding

Rol het bladerdeeg uit op 2,4 mm en snijd rechthoeken van 8 bij 14 centimeter. Prik het deeg en spuit vervolgens een streepje amandelspijs in het midden van de rechthoek. Leg vervolgens appelpartjes op de amandelspijs. Strooi tot slot suiker over het geheel.

Werking van bladerdeeg

Bladerdeeg kenmerkt zich door een bladerende werking. Deze structuur van laagjes ontstaat door het toeren van het bladerdeeg. De bladerende werking ontstaat tijdens het bakken, waarbij het water verdampt en de laagjes uit elkaar worden geduwd. Het is belangrijk voor u om te weten welk bladerdeeg u het beste kunt gebruiken voor een specifiek eindproduct. Lees hier meer. 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Paul Huys

International Sales Manager