Een appelbol is zo’n klassieker waar uw klanten graag voor omfietsen. Knapperig bladerdeeg, een sappige appel in het hart en die geur die de hele bakkerij vult. Met dit recept zet u ze zonder gedoe in de vitrine. We nemen u stap voor stap mee in de bereiding, de ingrediënten en het bakadvies.

Ontdek hoe u met ons deeg uw eigen variant maakt

Our dough, your creativity

11 09 2025 Appelbollen 4 Bewerkt

Ingrediënten

  • VDP korstdeeg 300057
  • K&K Amandelspijs
  • Appels (Jonagold)
  • Eistrijksel

Bakadvies

  • 220°C hete lucht 60% ventilatie ± 15 minuten

Bereiding

Begin met het uitrollen van je deeg. Dun, zo’n 2,5 millimeter. Niet te dik, je wil dat het straks mooi om de appel heen sluit. Snijd de plak daarna in vierkanten van 15 bij 15 cm. Het makkelijkst doe je dat met een korstfiets.

Vernevel de plak vervolgens met vocht. Leg in het midden van elk vierkant een geschilde appel. Vouw het deeg er zorgvuldig omheen en druk de randen goed dicht. 

Zet je appelbollen op een appelbolschaaltje. Handige tip: plaats ze eerst even in de koeling, dat vergemakkelijkt het strijken. Bestrijk ze daarna met eistrijksel voor die knapperige, goudbruine kleur.

Pak een scherp mesje en geef de bovenkant wat decoratie. Niet alleen mooi, maar het zorgt er ook voor dat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken. Laat je bollen vervolgens ongeveer 60 minuten rusten. 

Dan het afbakken: 220°C hete lucht, 60% ventilatie voor ongeveer 15 minuten.

Een kwartiertje later haal je goudbruine appelbollen uit de oven die knisperen als je ze aantikt. Van die baksels waar je collega of klant hun neus achterna gaat.

 

Deegplak Lightroom Psd2

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit recept nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Thomas Knook

Sales Manager Benelux - Gelamineerd Deeg