Tompouce Petit Four

Tompouce Petit Four

Ingrediënten
VDP Bladerdeeg
1000 g witte chocolade
100 g water
250 g suiker
250 g glucose
850 g room
230 g boter
20 g zout
Vanillestokje

Bereiding
Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Afmeting: 3,5 x 3,5 cm.

Zoute Caramel
Water, suiker en glucose koken tot een caramel. Gekookte slagroom toevoegen. Emulgeren met de boter, de chocolade en het zout.

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Gladstrijken tot 2 mm en snijden naar wens.

Tips
– Voor de gouden hazelnoot, de hazelnoot door goudpoeder rollen.
– De zoute caramel vormt ook een prima smaakcombinatie met bijvoorbeeld rood fruit.
– Dit gebakje is geschikt voor 1 persoon en ideaal als traktatie.

Volgend jaar staan wij voor het eerst op deSigep!