Tompouce Kersentaartje

Tompouce Kersentaartje

Ingrediënten
VDP bladerdeeg
275 g room
275 g melk
275 g eidooier
101 g suiker
429 g ivoire chocolade (Valrhona) bindkracht chocolade van belang
925 g slagroom

Bereiding
Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Afmeting: 14 x 14 cm

Witte chocolademousse met vanille
Bereiden als anglaise. Anglaise mengen met de chocolade, mengen met de room bij 35°C. Strooi na het opspuiten van iedere laag mousse kleine stukjes kers tussen de lagen.

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Gladstrijken tot 2 mm en snijden naar wens.

Tips
– Poeder de bovenzijde eenvoudig door gebruik te maken van een mal.
– Gebruik voor de afwerking de vanille mousse en doop een kers in gelei voor een mooie glans.
– Dit luxe taartje is geschikt voor 4 personen

Volgend jaar staan wij voor het eerst op deSigep!