Croissant au Chocorange

Croissant au Chocorange

Ingrediënten
Voor 50 stuks: 3 kg VDP croissantdeeg, 500 g gekleurd deeg, 66 g chocoladestaafjes
en 66 g gekonfijte sinaasappelschillen.

Gekleurd deeg: 400 g croissantdeeg en 40 g kleurstof (oranje poeder).

Bereiding
Maak het gekleurde deeg door 400 gram DPW croissantdeeg te mengen met de kleurstof. Meng dit goed door elkaar totdat je een mooi oranje deeg krijgt. Rol het gekleurde deeg uit op 3 mm en rol het gewone croissantdeeg uit op 20 mm. Leg vervolgens de gekleurde plak deeg boven op het gewone deeg Rol tot slot het deeg naar de uiteindelijke dikte van 3 mm.

Wanneer je het uitgerolde deeg even op een plateau of bakplaat in de vriezer legt en vervolgens een scherp mes gebruikt, blijft de bladerende werking van het croissantdeeg optimaal. Dit zorgt voor volumineuze producten. Snijd vervolgens croissants van de plak met een basis van 8 cm. Pak een plakje en snijd hem een stukje in. Leg aan het begin een chocoladestaafje en een gekonfijte sinaasappelschil neer en rol vervolgens de croissant mooi op. Bestrijk de croissantjes met losgeklopt eigeel.

Laat de croissants rijzen, in een rijskast op een temperatuur van 28°C met een vochtigheid van maximaal 70%, totdat het deeg mooi los is gekomen. Bestrijk de croissants nogmaals met eigeel.

Bakadvies
Bak ze vervolgens ongeveer 17 minuten op 170°C (heteluchtoven) of in een reguliere oven op 220°C met stoom. Wil je de croissants extra mooi laten glimmen? Bestrijk ze met suikerwater. Hoe je dit maakt lees je hieronder

Bereiding suikerwater
Suikerwater wordt al jaren gebruikt om producten een mooie glans te geven. Dit kan je heel makkelijk zelf maken. Breng 450 ml water en 450 g suiker aan de kook in een pannetje. Laat dit ongeveer 10 minuten rustig inkoken. Haal het mengsel van het vuur en voeg 100 g invertsuiker toe. Roer dit goed door en het suikerwater is klaar om te gebruiken.

De productie van ontbijtkoekdeeg is overgedragen aan bakkerij Jolo te NijverdalLees meer hierover
+