De laatste jaren zijn wij allemaal steeds meer geïnteresseerd geworden naar waar ons voedsel vandaan komt en door wie het geproduceerd wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat er meer en meer belangstelling is voor producten met certificeringsregelingen. Deze regelingen resulteren in een duurzame ontwikkeling waar iedereen bij gebaat is.

Voor het produceren van onze bake-off koeken en cookie dough met chocolade maken wij gebruik van chocolade van Barry Callebaut met het ‘Cocoa Horizons’ keurmerk. Het doel van Cocoa Horizons is de leefomstandigheden van de cacaoboeren en hun gemeenschappen te verbeteren. Door te investeren in onderwijs, kinderbescherming, werkgelegenheid voor vrouwen en gezondheid kunnen de cacaoboeren op een duurzame en verantwoorde manier cacao telen. Tevens wordt er zoveel mogelijk rechtstreeks ingekocht bij de lokale boerengemeenschappen. Op deze manier verdienen de boeren een eerlijke prijs voor hun oogst en kunnen zij de leefomstandigheden van hun families verbeteren.

Smaak betekent alles voor ons – en waarschijnlijk ook voor u. Dat is waarom we onze chocolade verstandig kiezen. Het begint bij de bron, met de liefde en passie van de cacaoboeren. Hun zorg voor de bodem, de plantages en de aarde maken dat cacaobomen bloeien. Hun vakmanschap levert betere cacaobonen, vol van smaak …

Klik hier voor meer informatie over het Cocoa Horizons keurmerk van Callebaut.

Van der Pol Callebaut duurzame chocolade cookie dough chunks