Terug naar alle Inspiratie

Tompouce Petit Four

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • 1000g witte chcoolade
  • 100g water
  • 250g suiker
  • 250g glucose
  • 850g room
  • 230g roomboter
  • 20g zout
  • vanillestokje

Bereiding

Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Afmeting: 3,5 x 3,5 cm.

Zoute Caramel
Water, suiker en glucose koken tot een caramel. Gekookte slagroom toevoegen. Emulgeren met de boter, de chocolade en het zout.

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Gladstrijken tot 2 mm en snijden naar wens.

Tip

- Voor de gouden hazelnoot, de hazelnoot door goudpoeder rollen.
- De zoute caramel vormt ook een prima smaakcombinatie met bijvoorbeeld rood fruit.
- Dit gebakje is geschikt voor 1 persoon en ideaal als traktatie.

Meer informatie?