Terug naar alle Inspiratie

Tompouce Kersentaartje

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • 275g room
  • 275g melk
  • 275g eidooier
  • 101g suiker
  • 429g ivoire chocolade (Valrhone) bindkracht chocolade van belang
  • 925g slagroom

Bereiding

Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Afmeting: 14 x 14 cm

Witte chocolademousse met vanille
Bereiden als anglaise. Anglaise mengen met de chocolade, mengen met de room bij 35°C. Strooi na het opspuiten van iedere laag mousse kleine stukjes kers tussen de lagen.

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Gladstrijken tot 2 mm en snijden naar wens.

Tip

- Poeder de bovenzijde eenvoudig door gebruik te maken van een mal.
- Gebruik voor de afwerking de vanille mousse en doop een kers in gelei voor een mooie glans.
- Dit luxe taartje is geschikt voor 4 personen

Meer informatie?