Terug naar alle Inspiratie

Sinterstaffen

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg

  • Ter decoratie: geraspte oude kaas, peper en zout, kruidenmix, of iets dergelijks

Bereiding

Rol het deeg uit op 6 mm dikte en 30 cm breed. Leg het deeg op een bakplaat en laat het even opstijven in de vriezer zodat men het strak kan snijden. Haal het deeg na 30 minuten uit de vriezer en snijd het vervolgens met een scherp mesje of snijraam. Gewicht per stuk +/- 55 g. Laat het deeg even op temperatuur komen twist ze twee keer, rol vervolgens één kant losjes op en vorm een staf. Laat het product 45 min rijzen. Voor het bakken voorzien van decoratie voor extra smaak

B

Bakken iets milder dan croissants en wat minder stoom toevoegen. 18 minuten op 210°C

Tip

Gebruik verschillende soorten suikers, zoals kandij, grove, P3, P4 en eventueel met wat kaneel voor extra smaak. De zoete varianten na het bakken voorzien van fleurige kleurtjes die men kan aanbrengen met Chocuise souplesse.

Meer informatie?