Terug naar alle Inspiratie

Saucijzenbroodjes

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg

  • 79% rundergehakt

  • 8% heel ei

  • 4% gemalen brood

  • 2% maggi

  • 2% sambal

  • 2% zout

  • 1% peterselie

  • 1% bieslook

  • 0,5% peper

  • 0,5% nootmuskaat

Bereiding

Bereid de vulling van het broodje door alle ingrediënten, behalve bladerdeeg, te mengen.

Rol het deeg uit tot 1,75 à 2 mm en snijd banen van 15 cm breed. Spuit de gehaktvulling op deze banen. Vouw het deeg vervolgens dicht en bestrijk het met ei. Bij de tweede keer strijken met ei de banen met een stompe krabber om de 15 à 16 cm door drukken. Let op: de producten moeten voldoende rust hebben gehad voordat u ze de tweede keer strijkt en bakt (60 min rust).

Bakadvies

30 a 35 minuten op 220°C

Meer informatie?