Terug naar alle Inspiratie

Luxe aardbeien tompouce

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • 2550g aardbeien
  • 102g suiker
  • 150g aardbeienpuree
  • 54g citroenpuree
  • 382g geldessert/opgeloste gelatine

Bereiding

Rol het bladerdeeg uit tot 2,5 mm. Tussen platen (onder druk) bakken tot bijna gaar. Daarna bovenste plaat verwijderen en gaar bakken/nadrogen. Doorsnede 14 cm.

Bosaardbeien compote
Suiker en puree aan de kook brengen. Geldessert mengen. Aardbeien toevoegen. Afkoelen in vriezer in een ring op een laagje biscu

Gekarameliseerd bladerdeeg (bovenkant)
Bladerdeeg vochtig maken. Bestrooien met rietsuiker en afbranden.

Chocolade decoratie
Chocolade verwarmen tot 45°C, terugkoelen tot 29°C. Gladstrijken tot 2 mm en snijden naar wens.

Tip

- Gebruik vanille mousse voor de afwerking bovenop.
- Geschikt voor 4 personen.
- U kunt natuurlijk ook uw eigen vulling maken. Maak uw vulling van te voren en haal uit de diepvries wanneer nodig.

Meer informatie?