Terug naar alle Inspiratie

Lokale appelflap

Ingredi├źnten

  • VDP bladerdeeg

  • 76% appel (lokaal)

  • 8% rozijnen

  • 4% citroensap

  • 2% castormelis

  • kristalsuiker

  • 0,5% kaneel

  • 0,5% bindmiddel

Bereiding

Het bladerdeeg, indien u gebruik maakt van een blok, uitrollen tot 2 mm. Bij sheets kunt u direct aan de slag.

Snijd het deeg in vierkanten van 14 cm. Maak de plakjes licht vochtig aan de randen. Vulling plaatsen. Dichtvouwen, aandrukken en strijken met water. Haal door grove kristalsuiker.

Bakadvies

30 min op 220┬░C

Tip

Variaties zoals victoriabeslag, in plaats van grove kristalsuiker, maken het product uniek. U kunt natuurlijk de lokale appelflap uitgebreid communiceren in uw winkel. Maak er een specialiteit van: appelflap met appels van de lokale fruitteler.

Meer informatie?