Terug naar alle Inspiratie

Koffiebroodjes

Ingredi├źnten

  • VDP Croissantdeeg
  • 49% amandelspijs
  • 49% gele room
  • Gewelde rozijnen

Bereiding

Rol het deeg uit op een dikte van 2,1 a 2,25 mm 45 a 50 cm breed. Verdeel de vulling over de uitgerolde plak door eerst het spijsmengsel aan te brengen en hierna de rozijnen erover te verdelen. Rol het deeg losjes op en snijd stukken van ongeveer 3 cm breed (gewicht 100 g). Verdeel het op een bakplaat, 60 min laten rijzen. Na het bakken afmoezen/afdekgelei en hierna versieren met fondant of geheel in smeren met warme dunne fondant voor een spiegeleffect.

Bakadvies

18 minuten op 220┬░C

Tip

Gebruik eens een muesli mix in plaats van rozijnen

Versier het koffiebroodje rond de Paasdagen met gele fondant en met Koningsdag oranje fondant.

Meer informatie?