Terug naar alle Inspiratie

Kerstmutsen

Ingredi├źnten

  • VDP croissantdeeg

  • chocuise souplesse of gekleurd fondant

  • decoratie naar wens

Bereiding

Deeg verwerken als croissants en daarna invriezen. Snijd de croissants doormidden en zet ze rechtop op de bakplaat. Laat de producten 60 minuten rijzen. Bak de croissants met stoom. Laat de halve croissants afkoelen en doop ze vervolgens in Chocuise souplesse of fondant in diverse kleuren. Decoreer vervolgens naar wens.

Sinterklaas: Maak een rode variant en decoreer deze als een mijter.
Kerst: Maak een groene of witte variant en werk deze af als kerstboom. Of decoreer de rode variant als een kerstmuts.

Bakadvies

16 minuten op 220┬░C

Tip

Maak de croissants extra lekker door met een spuitzak aan de onderzijde een vulling, bijvoorbeeld een frisse room, in te spuiten.

Meer informatie?