Terug naar alle Inspiratie

Kaasvlinder

Ingrediënten

  • VDP bladerdeeg
  • zout
  • 48% boter
  • 48% geraspte oude kaas
  • 4% kruidenmix (bijvoorbeeld tomatensmaak met Italiaanse kruiden)

Bereiding

Bij ongezouten bladerdeeg de deegplak openvouwen en voorzien van 2% zout, het zout netjes verdelen. Het deeg dichtvouwen, uitrollen en 1 x 3 vouwen. Dan minimaal één uur laten rusten in de koelcel.
Ondertussen boter glad draaien, de kaas en kruidenmix toevoegen en samenmengen. Deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm en 45 cm breed (naar gelang gewenste grootte kunt u hier in variëren).
Vulling opbrengen en netjes verdelen en uitstrijken. Voor vlinders de zijkanten 2 x naar binnen vouwen, ruimte tussen de 2 banen houden en deze dan op elkaar vouwen. Banen in vriezer leggen zodat ze opstijven. Op die manier kunt u strakke koekjes snijden (4 à 5 mm). Daarna 18 tot 22 min bakken op bakpapier, oven op 200°C. Eventueel nadrogen in een flauwe oven van 100°C of droogkast.

Bakadvies

18 minuten op 200°C

Meer informatie?