Terug naar alle Inspiratie

Herfststrik

Ingredi├źnten

  • VDP croissantdeeg
  • ei
  • Vulling naar keuze (bavaroise, room, o.i.d.)
  • Topping naar keuze (chocolade, nootjes, o.i.d.)

Bereiding

Plakje bladerdeeg diagonaal dubbel vouwen en langs de zijde insnijden, 5 mm van de kant af en 1 cm uit de punt blijven. Hierna het dubbel gevouwen plakje terug vouwen en de ingesneden stukken vouwen richting overzijde. Op die manier ontstaat er een strikje, waar het deeg kruist flink aandrukken zodat het niet loslaat tijdens het bakken. Alle producten bestrijken met ei, vervolgens 60 min laten rijzen, lichtjes stomen en bakken.

Bakadvies

18 minuten op 220┬░C

Tip

Vul het strikje met een lekkere vulling, zoals bijvoorbeeld mokka bavaroise. En decoreer het daarna met een bijpassende decoratie.

Meer informatie?