Terug naar alle Inspiratie

Croissant

Ingrediënten

  • VDP croissantdeeg

  • eierdooier

  • 10% volle melk

Bereiding

Rol het croissantdeeg uit op 3 mm dikte. Koel goed terug naar 3 – 4°C. Snijd het deeg 12 bij 28 cm. Koel terug naar het vriespunt. Maak het deeg licht vochtig. Rol de croissant aan het begin goed strak op, dit zorgt voor een mooie inslag. Laat de croissants rijzen, in een rijskast op een temperatuur van 28°C met een vochtigheid van maximaal 70%, totdat het deeg mooi los is gekomen. Spray voor extra glans de croissants voor het bakken met eierdooier en 10% volle melk.

Bakadvies

17 minuten op 195°C

Tip

Strooi na het spuiten van het eimengsel, met behulp van een zeef, extra fijne kristalsuiker over de croissant heen voor extra glans/crispy.

Meer informatie?