Terug naar alle Inspiratie

Chocotwist

Ingrediënten

  • VDP croissantdeeg

  • 40g cacaopoeder

  • water

  • 66g chocoladestaafjes

  • eistrijksel

Bereiding

Maak het chocoladedeeg door 400 gram croissantdeeg te mengen met de cacaopoeder en een beetje water. Dit water is nodig omdat door de cacao, het deeg water opneemt. Door een beetje water toe te voegen blijft de consistentie gelijk aan het reguliere deeg. Meng het goed door elkaar. Totdat je een mooi bruin deeg krijgt. Rol het chocoladedeeg uit op 3 mm. Rol het gewone croissantdeeg uit op 20 mm en leg vervolgens de plak chocoladedeeg boven op het gewone deeg. Rol tot slot het deeg naar de uiteindelijke dikte van 3 mm.

Bakadvies

Bak de broodjes vervolgens ongeveer 17 minuten op 195°C (heteluchtoven) of in een reguliere oven op 230°C met stoom. Bestrijk de broodjes met suikerwater.

Tip

Suikerwater wordt al jaren gebruikt om producten een mooie glans te geven. Dit kan je heel makkelijk zelf maken. Breng 450 ml water en 450 g suiker aan de kook in een pannetje. Laat dit ongeveer 10 minuten rustig inkoken. Haal het mengsel van het vuur en voeg 100 g invertsuiker toe. Roer dit goed door en het suikerwater is klaar om te gebruiken.

Meer informatie?