Terug naar alle Inspiratie

Fruitstrik

Ingredi├źnten

  • VDP croissantdeeg
  • Vers seizoensfruit
  • Vulling naar keuze (amandelspijs, room, o.i.d.)

Bereiding

Vouw het plakje bladerdeeg diagonaal dubbel en snijd langs de zijde in. Blijf hierbij 5 mm van de kant af en 1 cm uit de punt. Vouw hierna het dubbel gevouwen plakje terug en vouw de ingesneden stukken richting overzijde. Op deze manier ontstaat er een strikje. Druk het deeg flink aan op het punt waar het kruist zodat het niet loslaat tijdens het bakken. Bestrijk de producten met ei, laat het vervolgens 60 minuten rijzen, licht stomen en bak het 18 minuten op 220┬░C.

Laat het strikje na het bakken goed afkoelen. Hierna kunt u het strikje vullen met uw gewenste vulling, decoreren met wat vers seizoensfruit en eventueel wat poedersuiker.

Meer informatie?