Rempco en Karin du Mée van IJssalon Da Vinci, met vestigingen in Amstelveen en Amsterdam, zijn lovend over Cookie Dough Chunks. Ze mixen de Chocolate Chip-variant met caramel en de klanten willen niet anders meer. ‘Normaal wisselen we maandelijks van smaak, maar deze variant hebben we al drie jaar in onze vitrine.’

Cookie dough (koekjesdeeg) is het Engelse woord voor het deeg waar koekjes van worden gemaakt. Bij IJssalon Da Vinci weten ze er sinds enkele jaren over mee te praten. Rempco en Karin du Mée waren, zoals altijd, op zoek naar nieuwe smaken en kwamen uit bij de Cookie Dough Chunks van leverancier Van der Pol en Zonen. Inmiddels willen ze eigenlijk niet meer zonder, klanten zijn zeer enthousiast.

Ijsbereiding

Koekjesdeeg is in feite een creatieve topping en maakt een interessante groei in populariteit door. Rempco du Mée kan het alleen maar beamen als het gaat om de verkopen ervan in zijn twee vestigingen in Amstelveen en aan het Stadionplein in Amsterdam.

‘IJs met daar doorheen de brokjes koekjesdeeg zijn zeer gewild. Wanneer we het ijs uit de vitrine scheppen, komt daar bijna altijd de opmerking bij: ‘Ook de cookie dough meescheppen graag.’ Dat geeft wel wat aan’, aldus de ondernemer die de lekkernij in het ijsbereidingsproces toevoegt op het moment dat de basismix is afgedraaid.

‘Bij het uittappen van het ijs gaat de cookie dough er doorheen. Het komt dus niet in de ijsmachine zelf’, legt hij uit. ‘Wanneer je dat wel zou doen, zijn de stukjes na zeven minuten draaien fijngemalen en de klant vindt het juist lekker dat er hele brokjes overblijven.’ Het ondernemersechtpaar strooit een volle hand cookie dough door het ijs, vervolgens komt er weer een laagje ijs overheen en daarna wordt er opnieuw cookie dough doorheen gestrooid.

Het koekjesdeeg doet volgens leverancier Van der Pol en Zonen denken aan ‘hoe we vroeger de garde aflikten bij moeder in de keuken.’ De deegstukjes hebben perfecte kauweigenschappen en zijn prima voor in een ijsje. Karin du Mée onderstreept die visie. ‘Wij zijn met name te spreken over de Chocolate Chip Cookie Dough Chunk, waar we zelf karamel aan toevoegen. Die saus doen we er aan het einde van het proces met de ijslepel doorheen. Scholieren willen niet anders. Normaal houden we een nieuwe smaak een maand op de kaart, maar deze ligt al drie jaar in onze vitrine en blijft populair.’

Kauweigenschappen

 

Het echtpaar houdt van bijzondere smaken, wil klanten voortdurend verrassen en neemt geen genoegen met bij wijze van spreken de standaard smaken vanille of citroen. ‘Met ijs kun je heel veel kanten op. Wij hebben 40 smaken en Cookie Dough Caramel is bij ons een van de hardlopers. Ideeën krijgen we vaak aangereikt via onze leveranciers, op social media zijn veel inspirerende tips rond ijs te vinden en we bezoeken natuurlijk beurzen, zoals in Italië. We sluiten niet uit dat we in de toekomst ook nog andere varianten cookie dough toevoegen’, stelt Karin.

De Cookie Dough Chunks van Van der Pol zijn verkrijgbaar in verschillende smaken én formaten. De chunks worden gebruikt om door ijs te draaien, om direct te consumeren maar ze kunnen ook worden afgebakken. ‘Maar bij ons is alles koud, dus afbakken speelt hier niet’, legt Rempco uit.

 

Lees het hele artikel hier