Arjan van der Eijk, De Echte Bakker heeft de roomboter amandelstavencompetitie van 2020 gewonnen. In het Zuid-Hollandse Haastrecht is gistermorgen de beste roomboter amandelstaaf gekocht door de Mystery Shopper. In de finaleronde is de staaf beoordeeld met een 8,25 en daarmee eindigt hij op de eerste plaats. Gommans uit Sevenum werd tweede met een 8,08. Hij haalde vorig jaar de titel binnen en eindigt nu heel knap weer in de top 3. Met een 8,00 haalde Vroonland uit Yerseke de derde plaats. Wouter Vroonland bereikt vaak de finaleronde van de productcompetities van het Gilde en scoort nu voor de tweede keer een podiumplek. 

Voorronde
In de voorronde van de competitie konden alle Echte Bakkers gedurende twee weken hun roomboter amandelstaaf aanbieden voor de beoordeling. 105 staven werden gekeurd door Mark van Wijk, Keurmeester bij GildePartner Van der Pol en Ron Bloem, Senior Productontwikkelaar bij GildePartner Royal Steensma. In de finaleronde keurde Mike Onasse van het Boulangerieteam mee met deze vakjury. Bij de 9 finalisten is gisteren anoniem en onaangekondigd een roomboter amandelstaaf in de winkel gekocht.

Productkwaliteit belangrijke waarde
Bianca van der Eijk neemt het goede nieuwe in ontvangst en ze is superblij. “Arjan is er zo druk mee geweest. Hij heeft er alles voor aan de kant gezet de laatste weken,” vertelt Bianca. Arjan zelf reageert nuchter maar toch ook erg blij: “Productkwaliteit is een belangrijke waarde in onze bakkerij. Daarmee willen het verschil maken. In 2013 werden we derde in deze competitie maar dat is al weer lang geleden. Ik wilde er echt weer een keer bij zijn dus we gingen ervoor. Dat we nu eerste zijn geworden is fantastisch.”

Genot om te eten
“De winnaar steekt er dit jaar met kop en schouder boven uit,” aldus Mark van Wijk. “De staaf ziet er prachtig uit. De buitenkant glanst en heeft een mooie craquelé; de kleine scheurtjes in het korstdeeg die een mooie tekening aan het product geven. De amandelstaaf heeft een heerlijke baksmaak en is een genot om te eten.” Ron Bloem merkt op dat het niveau in de finale heel hoog lag. “Het zijn kleine slordigheidjes die het verschil maken in deze finale. “Ik hoop dat de bakkers met de tips die we in de voorronde gegeven hebben de verbeteringen kunnen doorvoeren,” aldus Ron.

De overige 6 finalisten die een topproduct in hun winkels verkopen zijn De Echte Bakkers: Gertjan in Schoonhoven, John Treur in Oudewater, Michel in Houten, Thomassen in Beneden Leeuwen, Toet in Apeldoorn en Van Walderveen in Geldermalsen.