Bladerdeeg

Verwerkingsadvies voor bladerdegen

  • Laat het deeg rustig ontdooien, bij voorkeur in de koelcel. Zorg dat de vorst goed uit het deeg.
  • Uitrollen in stappen van 4 à 5 mm is gewenst tot een dikte van 10 à 12 mm.
  • Draai het deeg een paar keer zodat de krimp in het deeg evenwijdig verdeeld wordt.
  • Hierna uitrollen in stappen van 0,5 tot 1 mm tot de gewenste dikte. Hiermee wordt beschadiging in de laagjesstructuur voorkomen. Voor het beste resultaat niet dunner uitrollen dan 1,5 mm.
  • Leg het deeg op de werkbank met wat bloem om het plakken te voorkomen en sla het deeg eventueel een keer extra op om de krimp bij het snijden te reduceren.
  • Het bladerdeeg verwerken tot het gewenste product. Werk snel en netjes voor het beste resultaat.
  • Product voor het invriezen goed inpakken om uitdroging te voorkomen, hierdoor wordt de kleur en werking behouden.
  • Bij direct afbakken de producten eerst minimaal 30 tot 35 minuten laten rusten.
  • De baktijden en temperaturen variëren afhankelijk van de dikte van het product en eventuele vulling.
  • Ingevroren eindproducten geheel laten ontdooien voor het bakproces. Hierdoor wordt de werking en kleur behouden.



Heeft u nog aanvullende vragen? Neem dan gerust contact op met onze deegexpert Mark van Wijk (wijk@vdpol.nl).

Nieuwsgierig naar inspirerende recepten?
Volgend jaar staan wij voor het eerst op deSigep!