Ontbijtkoekdeeg

Ontbijtkoekdeeg

Benodigdheden

  • Koekbak
  • Bakpapier
  • Olie of vet
  • Volle koffiemelk


Werkwijze

  • Koekbak voorzien van bakpapier en deze invetten zodat het deeg niet plakt aan het bakblik.
  • Het diepgevroren deeg ontdoen van folie en in het bakblik plaatsen.
  • Laat het koekdeeg minimaal 6 uur en maximaal 24 ontdooien bij ± 20/25 °C.
  • Egaliseer de plakken en druk ze goed tegen elkaar aan.
  • Voor een mooie kleur en droge kap het deeg bestrijken met volle koffiemelk.
  • Afbakken: ± 200°C inschieten en terug naar 180°C. Baktijd 60 a 65 minuten.
  • De koek na het bakken voorzichtig lossen en weer terugdraaien.
  • Na afkoelen snijden en verpakken.


Advies

  • Zorg dat het deeg tijdens het ontdooien niet kan uitdrogen.
  • Gebruik bij heteluchtovens een lage luchtsnelheid.
  • De aangegeven baktemperaturen zijn ca. en kunnen bij iedere oven licht afwijken.


Type OvenVoorverwarmenBaktemperatuur
Cervap230°C180°C
Dijko200°C160°C
Electrische ovens230°C190°C
Heetwateroven oud180°Cbrander uit
Hein oven190°C175°C
Matador hete lucht200°C175°C
Monsum190°C160°C
Roterende ovens200°C160°C
Thermosifon inschiet230°C190°C
Thermosifon wagen240°C190°C
Thermovent hete lucht200°C175°C
Leventi200°C160°C
Nieuwsgierig naar inspirerende recepten?
Volgend jaar staan wij voor het eerst op deSigep!