Ontbijtkoekdeeg

Ontbijtkoekdeeg

Benodigdheden

  • Koekbak
  • Bakpapier
  • Olie of vet
  • Volle koffiemelk


Werkwijze

  • Koekbak voorzien van bakpapier en deze invetten zodat het deeg niet plakt aan het bakblik.
  • Het diepgevroren deeg ontdoen van folie en in het bakblik plaatsen.
  • Laat het koekdeeg minimaal 6 uur en maximaal 24 ontdooien bij ± 20/25 °C.
  • Egaliseer de plakken en druk ze goed tegen elkaar aan.
  • Voor een mooie kleur en droge kap het deeg bestrijken met volle koffiemelk.
  • Afbakken: ± 200°C inschieten en terug naar 180°C. Baktijd 60 a 65 minuten.
  • De koek na het bakken voorzichtig lossen en weer terugdraaien.
  • Na afkoelen snijden en verpakken.


Advies

  • Zorg dat het deeg tijdens het ontdooien niet kan uitdrogen.
  • Gebruik bij heteluchtovens een lage luchtsnelheid.
  • De aangegeven baktemperaturen zijn ca. en kunnen bij iedere oven licht afwijken.


Type Oven Voorverwarmen Baktemperatuur
Cervap 230°C 180°C
Dijko 200°C 160°C
Electrische ovens 230°C 190°C
Heetwateroven oud 180°C brander uit
Hein oven 190°C 175°C
Matador hete lucht 200°C 175°C
Monsum 190°C 160°C
Roterende ovens 200°C 160°C
Thermosifon inschiet 230°C 190°C
Thermosifon wagen 240°C 190°C
Thermovent hete lucht 200°C 175°C
Leventi 200°C 160°C
Nieuwsgierig naar inspirerende recepten?