Ontbijtkoekdeeg
Ontbijtkoekdeeg
Benodigdheden
- Koekbak
- Bakpapier
- Olie of vet
- Volle koffiemelk
Werkwijze
- Koekbak voorzien van bakpapier en deze invetten zodat het deeg niet plakt aan het bakblik.
- Het diepgevroren deeg ontdoen van folie en in het bakblik plaatsen.
- Laat het koekdeeg minimaal 6 uur en maximaal 24 ontdooien bij ± 20/25 °C.
- Egaliseer de plakken en druk ze goed tegen elkaar aan.
- Voor een mooie kleur en droge kap het deeg bestrijken met volle koffiemelk.
- Afbakken: ± 200°C inschieten en terug naar 180°C. Baktijd 60 a 65 minuten.
- De koek na het bakken voorzichtig lossen en weer terugdraaien.
- Na afkoelen snijden en verpakken.
Advies
- Zorg dat het deeg tijdens het ontdooien niet kan uitdrogen.
- Gebruik bij heteluchtovens een lage luchtsnelheid.
- De aangegeven baktemperaturen zijn ca. en kunnen bij iedere oven licht afwijken.
Type Oven | Voorverwarmen | Baktemperatuur |
---|---|---|
Cervap | 230°C | 180°C |
Dijko | 200°C | 160°C |
Electrische ovens | 230°C | 190°C |
Heetwateroven oud | 180°C | brander uit |
Hein oven | 190°C | 175°C |
Matador hete lucht | 200°C | 175°C |
Monsum | 190°C | 160°C |
Roterende ovens | 200°C | 160°C |
Thermosifon inschiet | 230°C | 190°C |
Thermosifon wagen | 240°C | 190°C |
Thermovent hete lucht | 200°C | 175°C |
Leventi | 200°C | 160°C |